stress-out training

Verminder stress en krijg grip op klachten

De Stress-out training helpt om stress te verminderen en beter om te gaan met spanningen. Ontdek hoe je meer grip krijgt op klachten.

Kosten: individueel € 85,- per uur
In groepsverband/team; vraag naar de mogelijkheden.
Inclusief; hand-outs met info en oefeningen.

 

Wat gaan we doen:

Als start zijn er oefeningen met als doel ‘uit je hoofd’ komen en verbinding met je lichamelijkheid te vergroten. Houdingen en bewegingen komen uit de yoga, fysio/oefentherapie.

Daarna is het gericht op langzaam bewegen, vertragen en stiller  worden om de aandacht en bewustzijn van jezelf te vergroten.
Vertraagt bewegen stimuleert de connectie tussen lichaam en geest en opent een ruimte naar interne motivatie, behoeften en verlangens.

Oefeningen zijn afkomstig uit oefen/fysiotherapie, meditatie, dans, tai-chi, adem-, en ontspanningsmethoden.

Leer om de verbinding te houden met jezelf tijdens druk/stress en ervaar  (diepe) rust en ontspanning.

Voor wie: 

  • mensen met lichaamsklachten door ervaren stress
    bijv. overspannen, hoofdpijn, slaapproblemen..
  • mensen die overmatige stress onder controle willen krijgen
  • mensen die zich willen leren ontspannen
  • mensen die dichter bij zichzelf willen komen

De stress-out training is ontwikkeld vanuit de psychosomatische oefentherapie praktijk voor mensen met stress/overspanning, behoefte om beter om te gaan met de druk in het dagelijks leven en de eigen bewegingen (interne motivatie) willen volgen.
Via actieve oefeningen en vertragende zachte bewegingen wordt stilte, rust en ontspanning aangereikt.

We hebben vaak ‘moed’ nodig om te gaan… :

Achtergrond informatie

Stress is een verzamelbegrip voor allerlei klachten waaronder mensen kunnen lijden. Daarmee is het verworden tot een last die mensen weg willen hebben.

Toch heeft het op meerdere vlakken een belangrijke functie die misschien  onderschat wordt. Ten eerste hebben we stress hard nodig in het leven om ons te beschermen. Primair is het een signaal die ons in beweging zet om te ontsnappen aan gevaar of indien het gevaar te bestrijden is, komen we in actie om de strijd aan te gaan.

Daarnaast zijn er andere vormen van stress.
De uitdaging aangaan en doelen verwezenlijken die jij belangrijk vindt, kan niet zonder druk. Het zorgt ervoor dat de adrenaline door je heen gaat.
Ook blijkt dat onder druk zijn, zorgt voor steun en verbinding met anderen. Deze steun en zorgreactie is gezond. Dit blijkt uit verschillende onderzoeken zoals wanneer mensen bij rampen hulp verlenen, later minder last hebben van de gevolgen van de ramp dan mensen die dit niet doen/kunnen. zie Tedtalk onderzoeker K. McGonnical
Bij het steunen en tot steun zijn maken we verbinding en daarmee de kalmerende stof oxytocine aan.

Dit filmpje van deze wijze man, vertelt klip en klaar hoe groei gepaard gaat met ongemak. Klachten en ongemakken krijgen vaak alle aandacht. Terwijl de reden van het ongemak heel positief is: groei.

Waar vraagt stress om?
-Bescherming
-de uitdaging aangaan
-verbinding maken met anderen
-groeien en leren

Ook dit komt in de training aanbod en hoe kun je de verbinding met jezelf houden in je dagelijks leven.